«Ένα Δέντρο για τον Αντρέι»

«Ουκρανία τέλη δεκαετίας 90. H διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης βρίσκει τη χώρα ανεξάρτητη αλλά κατεστραμμένη οικονομικά. Σε ένα μικρό χωριό μεγαλώνει ο Αντρέι προσπαθώντας να κατανοήσει τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω του. Την ανεργία, την κρίση, τους φίλους του αλλά και τον ίδιο που αλλάζει κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια τοξική, εθισμένη σε ουσίες και στη θρησκευτική πίστη, αποξενωμένος από τους φίλους και το εκπαιδευτικό σύστημα, βρίσκει παρηγοριά σε ένα δέντρο. Όνειρο του να γυρίσει τον κόσμο και να γίνει συγγραφέας. Και κάπου εκεί… η πραγματικότητα μπερδεύεται με τη φαντασία και το δέντρο γίνεται γι’ αυτόν φίλος, οικογένεια, σύμμαχος στα όνειρά του. Σκαρφαλωμένος στα κλαδιά του αφηγείται την ιστορία του και βρίσκει τη γαλήνη που αποζητoύσε»


Ένα θεατρικό βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός εφήβου, ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, της χρήσης ναρκωτικών και του σχολικού εκφοβισμού. Μια ιστορία στη μνήμη όλων των παιδιών που δεν καταφέραμε να σώσουμε ως γονείς, εκπαιδευτικοί ή φίλοι. Μια ενδοσκόπηση στην κοινωνία μας και τους τρόπους με τους οποίους περιθωριοποιεί τους πιο ευαίσθητους και τους πιο εκτεθειμένους.

Σύμφωνα με τον δασολόγο Peter Wohleben, συγγραφέα του βιβλίου «Η μυστική ζωή των δέντρων», τα δέντρα έχουν μνήμη, αισθάνονται τον πόνο και συχνά συνδέονται μέσω των ριζών τους για να υποστηρίξουν τα μέλη της “κοινότητας” που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Και είναι αυτή η διακριτή λειτουργία των δασών που υπογραμμίζει τις ελλείψεις των δικών μας, ανθρώπινων κοινοτήτων.

Τον Μάρτη του ’98 ένα ολόκληρο χωριό θρήνησε το θάνατο του Αντρέι.
Θλίψη αναμεμιγμένη με χιλιάδες ενοχές.

Σύλληψη: Μαρία Μάργαρη
Σκηνοθεσία: Μαρία Μάργαρη, Βασιλική Μουργελά
Κίνηση: Νικολέττα Σοφία

Παίζουν:
Αντρέας Βελέντζας
Ελένη Λύρα
Αντωνία Πίντζου
Παναγιώτης Λαγανάς

Ελένη Παπαευσταθίου
Μαρία Μάργαρη

Φωνή: Γιάννης Πετρίδης
Σκίτσο: Δήμητρα Ελιόγλου

Για το 11ο Off Off Athens Theater Festival στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Τρίτη 4/6 στις 20.15
Τετάρτη 5/6 στις 22.00


Εισιτήρια στο 210 5138067 και στο viva.gr

1 Trackback / Pingback

  1. Ένα δέντρο για τον Αντρέι | «Μια στιγμή είναι αρκετή»

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*