Βίντεο καταγράφει μετεωρίτη να διαλύεται στην ατμόσφαιρα

Photo by Neale LaSalle from Pexels

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από τις ΗΠΑ αποτυπώνει τη στιγμή που μετεωρίτης εισβάλλει στη γήινη ατμόσφαιρα και φωταγωγεί τον νυχτερινό ουρανό.

Το φαινόμενο συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Μαΐου και έγινε αντιληπτό από ελάχιστους, ενώ η καταγραφή του βίντεο έγινε τυχαία από κάμερα περιπολικού.

Η Γη δέχεται συνήθως μικρούς μετεωρίτες, οι οποίοι διαλύονται χάρη στην γήινη ατμόσφαιρα. Κάποιες φορές, μικρά κομμάτια του μετεωρίτη είναι πιθανό να φτάσουν μέχρι το έδαφος. Ωστόσο, έχουν υπάρξει και (σπάνια) περιστατικά όπου μεγαλύτεροι μετεωρίτες έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές και τραυματισμούς, όπως το 2013 στην πόλη Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας, όταν και το ωστικό κύμα από την έκρηξη μετεωρίτη σε απόσταση 30 χιλιομέτρων πάνω από την πόλη, είχε ως αποτέλεσμα σπασμένες τζαμαρίες και εκατοντάδες μικροτραυματισμούς.

Για το λόγο αυτό, η ΝΑΣΑ μέσω ειδικού προγράμματος προσπαθεί να ανιχνεύσει ακόμα μεγαλύτερα αντικείμενα που θα αποτελούσαν απειλή για την ανθρωπότητα, χωρίς ωστόσο να έχει εντοπίσει επικείμενους κινδύνους.


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*