Ελεύθερη πρόσβαση στη σειρά «Watchmen» από την HBO

Την τηλεοπτική σειρά Watchmen που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Οκτώβρη και βασίζεται στο ομώνυμο εμβληματικό κόμικ της DC του 1986 προβάλλει δωρεάν μέχρι και την Κυριακή 21/9 μέσω της ιστοσελίδας του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο HBO.

Με αφορμή τα γεγονότα που συμβαίνουν στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, το ΗΒΟ ανακοίνωσε πως θα επεκτείνει «το περιεχόμενο που δίνει έμφαση σε φωνές, ιστορίες, αφηγήσεις και εμπειρίες Αφροαμερικανών». Σε αυτά τα πλαίσια, το δυστοπικό υπερηρωικό δράμα Watchmen αποτελεί πιθανότατα την πλέον ενδιαφέρουσα προσέγγιση.

Πρόκειται για μια σειρά 9 επεισοδίων που δημιουργήθηκε από τον Damon Lindelof (Lost, Prometheus, Star Trek Into Darkness) ως συνέχεια και κατά κάποιο τρόπο διασκευή του αριστουργηματικού κόμικ των Alan Moore και Dave Gibbons. Η δράση τοποθετείται 34 χρόνια μετά τα αρχικά γεγονότα, στην ίδια εναλλακτική πραγματικότητα και πραγματεύεται μια ιστορία που παραπέμπει στην «φυλετική σφαγή της Τούλσα», που συνέβη το διήμερο της 31ης Μαΐου και 1ης Ιουνίου του 1921 και πέρασε στην ιστορία ως το χειρότερο περιστατικό ρατσιστικής βίας στις ΗΠΑ.

Ο Lindelof  εισάγει νέους χαρακτήρες και δημιουργεί μια νέα Watchmen ιστορία ως προέκταση του αρχικού κόμικ. Το αποτέλεσμα κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού, με την σειρά να παίρνει πολύ καλές κριτικές και να συζητιέται όσο λίγες.

Το «Έβδομο Ιππικό», μια ομάδα υπέρμαχη της λευκής ανωτερότητας, διεξάγει βίαιο πόλεμο εναντίον των μειονοτήτων και παράλληλα στρέφεται εναντίον της αστυνομίας λόγω της δέσμευσής της απέναντι στον νόμο να προστατεύει και να αποζημιώνει τα θύματα της φυλετικής αδικίας. Την παραμονή των Χριστουγέννων του 2016, το Ιππικό οργανώνει και εκτελεί το σχέδιο που θα γίνει γνωστό ως «Λευκή Νύχτα» και θα περιλαμβάνει πολλαπλές βίαιες επιθέσεις.

Στον απόηχο των γεγονότων, η γνωστή ως Sister Night ερευνά τη δολοφονία ενός φίλου της, ξετυλίγοντας σταδιακά το κουβάρι της συνωμοσίας.

 

Δείτε το Watchmen εδώ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*