Η «διαταραγμένη» τέχνη του Emil Melmoth

Εκεί που τελειώνει η κόλαση, αρχίζει… η τέχνη του Μεξικανού γλύπτη Emil Melmoth. Τα έργα του ξυπνούν πραγματικούς εφιάλτες, μιας και ο ίδιος φιλοδοξεί να αναπαραστήσει το μακάβριο, το απόκοσμο και το φρικιαστικό. Τα παραμορφωμένα (συχνά έως και αποσυντεθειμένα) γλυπτά του «μυρίζουν θάνατο», δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα σκοτεινή, στα όρια της νοσηρότητας, ίσως και πέρα από αυτά.

Η δουλειά του «ξεχειλίζει» από υπαρξιακό μηδενισμό, ενώ μέσα από τις καταδικασμένες σε αιώνιο μαρτύριο μορφές του μοιάζει να φλερτάρει με την αυτοκαταστροφή και τις ψυχικές διαταραχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανεξάντλητη φαντασία του αντλεί έμπνευση από θρησκευτικά μοτίβα της Καθολικής Εκκλησίας, την κουλτούρα του θανάτου, την ανατομία, την παράδοση του τσίρκου και των freakshows, την αθανασία και την επιστημονική γνώση.

Στο παρελθόν, η (γνωστή στο χώρο του σύγχρονου σουρεαλισμού) γκαλερί Last Rites της Νέας Υόρκης έχει φιλοξενήσει εκθέσεις του, όπως η The Wanderer’s Dissection ή η 13th Hour Exhibition. Στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα έκθεσή του από τις 16 Νοεμβρίου 2018 έως και τις 12 Ιανουαρίου 2019.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα γλυπτά του Emil Melmoth, μπορείτε να επισκεφθείτε την προσωπική του σελίδα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*