Ινδιάνος ο Kyrie!

Φωτο από nba.com

Ένα από τα καλύτερα παιδιά του «μαγικού κόσμου» και εκ των κορυφαίων ΝΒΑers αυτή τη στιγμή, ο 26χρονος γκαρντ της Βοστόνης, Kyrie Irving, ονοματοδοτήθηκε Ινδιάνος σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στον καταυλισμό των Ινδιάνων του Standing Rock στις ΗΠΑ.

Στην περιοχή, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, διαβιούν μέλη της ευρύτερης φυλής των Sioux με μεγάλη παράδοση και ιστορία εντός του ινδιάνικου πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών. O Kyrie σχετίζεται μαζί τους μέσω της μητέρας του, η οποία υιοθετήθηκε σε μικρή ηλικία από τη συγκεκριμένη φυλή. Δυστυχώς όμως, πέθανε πρόωρα, αφήνοντας τον Kyrie ορφανό στην ηλικία των 4 ετών.

Βέβαια, αυτός δεν ήταν ο μόνος λόγος για την ονοματοδοσία του εξαιρετικού ΝΒΑer. Το 2016 οι Ινδιάνοι της Ντακότα πρωτοστάτησαν σε μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου Dakota Access Pipeline, σε μια κίνηση υπεράσπισης του περιβάλλοντος από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Οι κινητοποιήσεις τους προσέλκυσαν τεράστια προσοχή πάνω στο ζήτημα και τους έφεραν αντιμέτωπους με απειλές και διώξεις εκ μέρους των συμφερόντων που στήριζαν την κατασκευή του αγωγού.

Την περίοδο εκείνη, ο Kyrie τάχθηκε ανοιχτά και δημόσια υπέρ του αγώνα των Ινδιάνων, αψηφώντας την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης και των δυνάμεων καταστολής που χαρακτήριζαν τις κινητοποιήσεις μη ειρηνικές και είχαν ήδη αρχίσει να προχωρούν σε μαζικές συλλήψεις.

Kyrie και Asia κατά τη διάρκεια της τελετής

Κατόπιν όλων αυτών, η φυλή των Sioux του Standing Rock προσκάλεσε τον Kyrie και την αδερφή του Asia σε μια ειδική τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στην υποφυλή των Lakota (μια από τις τρεις φυλές των Sioux). Πλέον, ο σταρ του «μαγικού κόσμου» ακούει (και) στο όνομα Hela (προφέρεται Hay-Law και σημαίνει Μικρό Βουνό), ενώ η αδερφή του Asia στο Tatanka Winyan που σημαίνει Γυναίκα Βουβάλι.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*