“Νύχτες Πρεμιέρας” – 26o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας” διοργανώνεται φέτος για 26η χρονιά από την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών και θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2020.

 

90 ταινίες μεγάλου μήκους / 48 ταινίες μικρού μήκους
σε 7 σινεμά της Αθήνας

Η διοργάνωση θα εκκινήσει με το (βραβευμένο με Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας) “Nomadland” της Chloé Zhao, την ιστορία μιας περιπλανώμενης που διασχίζει την αμερικανική ενδοχώρα με ένα τροχόσπιτο. Ένα φιλμ που έγινε δεκτό από τους κριτικούς ως ένα από τα σημαντικότερα της χρονιάς και θα προβληθεί στην Ελλάδα λίγες μόνο μέρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του και μερικούς μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία του στις αμερικανικές αίθουσες, τον Δεκέμβριο.

*Λόγω των νέων μέτρων προστασίας απέναντι στον Covid19 που προβλέπουν μεταξύ άλλων και την αναστολή της λειτουργίας των κλειστών κινηματογράφων από 21 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στους χώρους των θερινών σινεμά: Ριβιέρα, Στέλλα, Λαΐς και Τριανόν.

*Παράλληλα, θα λειτουργήσει και η ψηφιακή πλατφόρμα online.aiff.gr, όπου οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν συγκεκριμένο αριθμό προβολών από το σπίτι τους, αφού εξασφαλίσουν το αντίστοιχο εισιτήριο και αποκτήσουν έτσι πρόσβαση για χρονικό διάστημα 24 ωρών.

 

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*