Οι «μάρτυρες» του δάσους: Ένα ακόμη θύμα στον αγώνα για την υπεράσπιση της φύσης

Σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Αμαζονίου, παράνομοι υλοτόμοι δολοφόνησαν προ ημερών έναν ακόμα ιθαγενή προκειμένου να συνεχίσουν ανεμπόδιστα το εκδικητικό προς τη φύση έργο τους.

Πυρπόληση φορτηγού παράνομων υλοτόμων

Ο Jorginho Guajajara, αρχηγός της φυλής Guajajara, δολοφονήθηκε και το σώμα του βρέθηκε σε ένα ρυάκι. Η φυλή στην οποία ανήκε, φέρει το τιμητικό προσωνύμιο «Φύλακες του Αμαζονίου» χάρη στον διαρκή αγώνα της για υπεράσπιση του δάσους από τις παράνομες δραστηριότητες, έχοντας μάλιστα πληρώσει βαρύ φόρο αίματος εξαιτίας αυτής της επιλογής. Οι Guajajara επέλεξαν να υπερασπιστούν με τα ίδια τους τα σώματα το δάσος, περιπολώντας, συλλαμβάνοντας παράνομους υλοτόμους και καταστρέφοντας τον εξοπλισμό τους, από τη στιγμή που οι Αρχές αδιαφορούσαν. Για το λόγο αυτό, έχουν θρηνήσει περίπου 80 θύματα από το 2000 και έπειτα.

Παράλληλα, οι Guajajara έχουν ταχθεί στην υπεράσπιση της ινδιάνικης φυλής Awa Guaja που ζει στην περιοχή χωρίς να έχει επαφές με τον υπόλοιπο κόσμο. Η δίκαιη στάση τους, ωστόσο, επιφέρει βαρύτατες συνέπειες, καθώς αποτελούν μόνιμο στόχο επιθέσεων από τις μαφίες της παράνομης υλοτομίας, ενώ την ίδια στιγμή οι Αρχές αδιαφορούν πλήρως, καθιστώντας τους έρμαιο των επιθέσεων αυτών.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία του National Institute for Space Research η πολιτεία του Maranhao, όπου και εξελίσσεται ο αγώνας των Guajajara, έχει αποψιλωθεί σε ποσοστό 70% .

1 Trackback / Pingback

  1. O Μπολσονάρο μέσα από τα λόγια του - radio nebula

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*