Ο Εξολοθρευτής Άγγελος στη «Σκιά των Βράχων»

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Στη Σκιά των βράχων 2019»  που διοργανώνεται από το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού, ο θίασος «Μοντέρνοι Καιροί» παρουσιάζει την χοροθεατρική παράσταση «Ο Εξολοθρευτής Άγγελος», βασισμένη στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία του Luis Buñuel («Εl Αngel Exterminador»).

 

Στην αριστουργηματική σουρεαλιστική ταινία του Buñuel, oι καλεσμένοι σε ένα δείπνο της υψηλής αριστοκρατίας ανακαλύπτουν πως για έναν περίεργο λόγο δεν μπορούν να φύγουν από την τραπεζαρία, παρότι η πόρτα είναι ορθάνοιχτη. Σταδιακά, αρχίζουν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τροφή και νερό, ενώ οι εντάσεις κι η βία μεταξύ τους, κάνουν την εμφάνισή τους.

Παρακολουθούμε τους ήρωες να ακολουθούν μια πορεία κατάρρευσης από τον καθωσπρεπισμό και την κομψότητα μέχρι την ολοκληρωτική τους αποκτήνωση. Ο χώρος της τραπεζαρίας μεταμορφώνεται σε μια ιδιότυπη φυλακή χωρίς κάγκελα, η ασφυξία του χώρου και η αδυναμία επικοινωνίας βγάζουν στην επιφάνεια τα κατώτερα ένστικτά τους. Η κοινωνική οργάνωση καταλύεται και το μόνο που μετράει είναι η επιβίωση.

 

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα μιας μακράς εκπαιδευτικής διαδικασίας, πειραματισμού και έρευνας πάνω στο σώμα του ηθοποιού. Παρακολουθούμε έξι ηθοποιούς, απόλυτα εναρμονισμένους μεταξύ τους, συντονισμένους με τους ίδιους υποκριτικούς και κινησιολογικούς κώδικες, που με μοναδικό μέσο τα σώματά τους ακροβατούν επιδέξια, ανάμεσα στην υποκριτική, την κίνηση και το χορό.

Μεταξύ πραγματικότητας, ονείρου και εφιάλτη, ο Εξολοθρευτής Άγγελος μας ταξιδεύει στον μαγικό και ανατρεπτικό κόσμο του Luis Buñuel.

 

Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 21:00
Στο Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού»
(Διάρκεια: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα)

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Γεωργοσόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμών: Κώστας Νταλιάνης
Φωτογράφιση: Κατερίνα Αρβανίτη
Τrailer: Ναταλία Ελιόγλου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού

Συμμετέχουν: Ανδρέας Βελέντζας
Δημήτρης Καπαμάς
Γιούλια Καραχανιάν
Μαρία Μάργαρη
Γιάννης Πετρίδης
Αντωνία Πίντζου

 

Εισιτήρια:  12€ κανονικό, 8€ μειωμένο
10€ προπώληση μέσω Viva.gr
(Mέχρι 30/6 προσφορά εισιτηρίων στα 8€)

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*