Πιτσιρίκα ντύνεται «Rey» και υποδέχεται τους ήρωες του Star Wars!

Η Rey, ο χαρακτήρας που πρωτοεμφανίστηκε στο The Force Awakens του 2015 (ή αλλιώς Επεισόδιο 7), αποτελεί την κεντρική ηρωίδα της τρίτης (και τελευταίας σύμφωνα με όσα λέγονται) τριλογίας των Star Wars.

Πρόκειται για μια θηλυκή Jedi που κατά κάποιο τρόπο κατέχει τον ρόλο της «διαδόχου» του Luke Skywalker στην μυθολογία των Star Wars- ταινιών. Ζει μόνη στον πλανήτη Jakku, όπου και μεγάλωσε χωρίς οικογένεια. Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι γονείς της, τους οποίους υποτίθεται πως αποχωρίστηκε όταν ήταν παιδί.

Στα 19 της, είναι μια μοναχική ρακοσυλλέκτρια αγνώστου προέλευσης (η Rey από το πουθενά) που ελπίζει στην επιστροφή των γονιών της, όταν σώζει το ρομπότ BB-8 και συναντά τον Finn, έναν στρατιώτη των «δυνάμεων του σκότους» που μόλις έχει λιποτακτήσει, αρνούμενος να υπακούσει στις εντολές του Πρώτου Τάγματος. Κάπως έτσι, η Rey εντάσσεται στην Αντίσταση.

Γενναία, πεισματάρα και αισιόδοξη, σύντομα εντυπωσιάζει τους πάντες με τις ικανότητές της και αποδεικνύεται εξαιρετική στο να χρησιμοποιεί τη Δύναμη, μια μεταφυσική και πανίσχυρη δύναμη που διαπνέει το Σύμπαν.

Αυτό δίνει κεντρικό ρόλο στη σημασία του χαρακτήρα της στη μυθολογία του «πολέμου των Άστρων» και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο σχετικά με την προέλευση και τους γονείς της.

Η τριλογία συνεχίστηκε με το The Last Jedi τον Δεκέμβρη του 2017  και ακολουθεί το τελευταίο μέρος (The Rise of Skywalker) στα τέλη του 2019. Ενόψει της κυκλοφορίας του τρίτου και τελευταίου μέρους της (τρίτης και τελευταίας) τριλογίας, το Walt Disney World στο Ορλάντο οργάνωσε ειδικές εκδηλώσεις για τους φίλους των Star Wars και εκεί μια πιτσιρίκα, ντυμένη Rey, έκλεψε την παράσταση, με το βίντεο από την παρουσία της να «ρίχνει» το ίντερνετ.

Μάλιστα, η μικρή φέρεται να λέγεται Bowie, όνομα που παραπέμπει στον λάτρη του Διαστήματος αλλά και των Star Wars, David Bowie, ενώ χρήστες του διαδικτύου που ισχυρίζονται πως την γνωρίζουν, διαρρέουν πως είναι γεννημένη στις 4 Μαΐου (!), ημερομηνία που έχει συνδεθεί με την παραφθορά ( May the Fourth…) της διάσημης ατάκας της ταινίας.

May the Force be with you!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*