Το διαφημιστικό φιάσκο της εταιρείας όπλων Lockheed Martin

Η αμερικανική εταιρεία όπλων Lockheed Martin, μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, θέλησε να αυτοδιαφημιστεί μέσω Twitter, καλώντας τους χρήστες του μέσου να ανεβάσουν φωτογραφίες από τα προϊόντα της. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Ωστόσο, δεν ήταν σίγουρα το είδος της ανταπόκρισης που η εταιρεία περίμενε…

Μέσα σε λίγες ώρες το Twitter κατακλύστηκε από φωτογραφίες ωμής φρίκης που αναπαράγουν την κόλαση που βιώνει αυτή τη στιγμή η Υεμένη. Κατά κύριο λόγο, οι χρήστες απάντησαν με τη φωτογραφία βόμβας που κατασκευάζει η συγκεκριμένη εταιρεία και που πρόσφατα έπληξε σχολικό λεωφορείο στην Υεμένη, αφήνοντας πίσω δεκάδες θύματα, Όλα τους παιδιά.

Ταυτόχρονα, μια φωτογραφία που απεικονίζει ματωμένες σχολικές τσάντες της Unicef να «κείτονται» στο έδαφος, έκανε το γύρο του διαδικτύου, «ακυρώνοντας»  τη διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας όπλων σε τέτοιο βαθμό, που οι ίδιοι οι ιθύνοντές της αναγκάστηκαν να την αποσύρουν.

Η Υεμένη έχει μετατραπεί σε λουτρό αίματος τα τελευταία χρόνια, χάρη σε συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς ενός συνασπισμού δυνάμεων, των οποίων ηγείται η Σαουδική Αραβία. Οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα θυμίζουν κόλαση επί γης και μόνο πέρυσι 150.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πείνα. Παράλληλα, στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη η χειρότερη επιδημία χολέρας που γνώρισε η ανθρωπότητα (από τη στιγμή που άρχισαν να κρατούνται αρχεία) με πάνω από 1 εκατομμύριο ασθενείς, ενώ η επιδημία διφθερίτιδας έχει «γονατίσει» τον ντόπιο πληθυσμό. Κάθε 10′ ένα παιδί χάνει τη ζωή του και κάθε 2′ ένα παιδί πέφτει σε συνθήκες ακραίου υποσιτισμού.

Να σημειωθεί, πως ο συνασπισμός των δυνάμεων που έχει αιματοκυλήσει την Υεμένη, στηρίζεται υλικά από μεγάλες δυνάμεις της «πεφωτισμένης» Δύσης. ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία έχουν συνεισφέρει με πώληση όπλων, ενώ σύμφωνα με ξένα μέσα η συνδρομή τους επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως ο ανεφοδιασμός αεροσκαφών ή αποστολή στρατευμάτων.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*